Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til. Indlægget er derfor betalt - det samme gælder links.

Det er de færreste af os, som går glad igennem hele livet. Negative tanker kan ramme os fra tid til anden – og nogle gange kan de endda ramme som en kraftfuld bølge.

Der findes nogle generelle råd, som man kan følge for at få styr på de negative tanker. Først og fremmest, så er det vigtigt at søge professionel hjælp, hvis det har overtaget din hverdag. Men hvis det blot er for en kort stund, kan det hjælpe at være åben og få snakket med ens nærmeste. Brug derudover tid på noget, som du holder af fx motion eller en hobby.

Omkring hver tiende dansker vil formentlig blive ramt af depression i løbet af livet. Nogle af disse depressioner kan være behandlingskrævende.

Vær opmærksom på disse symptomer

Der er større og større fokus på at aftabuisere depression. Dette sker også i kraft med at flere mennesker bliver ramt af depression igennem deres liv – både de milde og svære depressioner. Der er nogle specifikke symptomer, som du skal være opmærksom på.

  • Man føler sig nedtrykt og trist

  • Lavt energiniveau og ofte træt

  • Forandringer i ens appetit

  • Svært ved at koncentrere sig

  • Man oplever en meningsløshed – og de negative tanker har overtaget

Oplever du flere af disse symptomer? Så bør du altid kontakte en læge eller psykolog.

Gør brug af en psykolog – og adfærdsterapi

ACT (Acceptance and Commitment Therapy) er en adfærdsterapiform, som sætter fokus på følelser, tanker og handlinger. Kernebegreber i ACT er åbenhed, engagement og nærvær. Brug ACT terapi til at behandle din depression – men ACT kan meget mere end det, den kan også afhjælpe lidelser såsom angst, depression, stress og PTSD. Generelt kan terapiformen være brugbar for mange mennesker, hvis man står overfor nogle udfordringer og dilemmaer i ens liv. Anvend ACT terapi til at forstå dine følelser og dig selv bedre.

EFTERLAD ET SVAR