Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til. Indlægget er derfor betalt - det samme gælder links.

Hvis du overvejer at skifte mobilabonnement, skal du være opmærksom dækningen på 3g og 4g nettet i det område hvor du benytter telefonen ofte. Mange teleselskaber benytter de samme netværk, men det kan være svært at finde ud af hvem der arbejder sammen, og hvem der benytter de samme netværk. Vi giver dig et bud på hvilket netværk du skal vælge og et overblik over hvordan markedet er strikket sammen.

I Danmark findes der groft sagt 4 teleselskaber som hver i sær har deres eget netværk, nemlig TDC, Telenor, 3 og Telia. Mange mindre selskaber lejer sig så ind ved de store selskaber, og benytter deres netværk. TDC er uden tvivl landets største netværk. Der findes stadig steder i danmark, hvor det kun er TDC der har dækning. Derfor er det langt størstedelen af de mindre selskaber, som vælger at leje sig ind på TDCs netværk. Nogle af de mest kendte “mini” selskaber som Telmore, Fullrate, YouSee, Unotel, Happii, Nettalk og Coop Mobil benytter alle sammen TDCs netværk.

Telenor er også et af danmarks større netværk. Telenor har indgået aftale med Telia om deling af netværk og mobilnet. Aftalen er gensidig og det betyder, at Telias kunder reelt benytter både Telias og Telenors netværk.  Et af landet støreste “mini” selskab, CCB mobil, benytter Telenors abonnent. Ok mobil benytter ligeledes Telenor.

Et andet større “mini” selskab CallMe, benytter Telias net, sammen med Waoo!. Som noget nyt er dlg tele gået fra TDC netværk til Telia. Telias mobildækning er i flere test blevet fremhævet som meget velfungerende, men det vil stadig være huller i Telias mobildækning, et par steder i Danmark.

3s netværk er god i større byer, og er en af de netværk som har den hurtigste internet forbindelse. Ligeledes er deres koncept “3likehome” blevet utrolig populær, som betyder at telefonen kan benyttes i 48 lande, præcis på samme måde som i Danmark. Oister kører på 3 netværk.

Hvis du skal have et mobilnetværk som er godt for dig, skal du undersøge mobilselskabernes netværk, mobilnet og dækning, for at undgå at stå et sted hvor der ikke er dækning bør du nok vælge en af de selskaber som benytter TDC netværk.

EFTERLAD ET SVAR