Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til. Indlægget er derfor betalt - det samme gælder links.

Mange danskere drømmer om at få mere tid, men de færreste af os gør noget ved det. Her giver vi dig et par tips til, hvordan du kan få mere tid – også hvis du har din egen virksomhed.

Sælg din virksomhed og slip noget af ansvaret

Hvis du har egen virksomhed og drømmer om mere tid, er det måske tid til at sælge din virksomhed. Det betyder ikke nødvendigvis, at du helt skal slippe forbindelsen til virksomheden, men du slipper det overordnede ansvar. Du skal dog naturligvis kun blive i virksomheden, hvis du er indstillet på ikke længere at bestemme virksomhedens retning.

Hvis du vil sælge din virksomhed, skal du tage fat i en advokat, der har erfaring med den type opgave. De kan hjælpe dig med at strømline virksomheden og få styr på det formelle, så der er rene linjer, når du sælger. Det giver dig en bedre pris, og virksomheden har et meget bedre udgangspunkt for at få succes med den nye ejer.

Arbejd deltid

Hvis du ikke har din egen virksomhed, kan du undersøge muligheden for at komme på deltid på din arbejdsplads. Du behøver måske ikke engang gå helt ned på 25 timer – ofte vil en enkelt fridag om ugen være nok. Den kan du enten bruge til at skabe forlængede weekender, bruge mere tid hjemme med børnene eller bare på at forkæle dig selv.

Denne løsning medfører naturligvis, at du går ned i løn. Til gengæld får du mere overskud og kan måske endda også spare penge på andre ting. Og de fleste familier kan endda undvære pengene i budgettet ved bare at skære ned på købemad, cigaretter, bilture og lignende. Det kan være svært at se selv, men spørg eventuelt din bank eller en tæt ven om, hvor de mener, at du kunne spare.

DEL
Tidligere artikelSmuk indretning er lig et organiseret sind
Næste artikel

EFTERLAD ET SVAR