Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til. Indlægget er derfor betalt - det samme gælder links.

En en tid som denne, hvor global opvarmning og overophedning er på programmet, kan det være svært at forsvare, at du køber modetøj. Men ikke desto mindre er det noget, der er godt for dig. Det styrker nemlig selvværdet. Og det er vigtigt.

Samtidig kan det godt lade sig gøre at købe modetøj, der ikke skader miljøet. Det kan gøres mange forskellige steder, og i mange super- og hypermarkeder er de faktisk begyndt at sælge tøj, der er lavet af økologisk bomuld. I enkelte markeder er der hele afdelinger, der udelukkende er dedikeret til økologisk tøj.

Det er altså ikke længere udelukkende forbeholdt strikkede sweatere og undertøj at være lavet økologisk. Bæredytighed er på programmet over hele kloden, og derfor er det en ganske naturlig i den globale bevægelse væk fra miljøskadende storforbrug til bæredygtig produktion.

Modetøj styrker selvværdet

Der er mange, der køber tøj et par gange om måneden. Det styrker nemlig selvværdet, når vi klæder os i nyt tøj. Det kunne eksempelvis være en taske fra Marc Jacobs, tøj fra Nike og Adidas eller noget helt tredje, som du simpelthen bare må eje.

Når vi køber modetøj, er det fordi, vi gerne vil sende et signal. Det bliver til en del af vores identitet, og når vi køber et bestemt mærke frem for et andet, er det fordi vi gerne vil associeres med de udtryk, mærket signalerer. Og det er derfor vi bruger mange penge på modetøj.

Vi køber i gennemsnit 16 kilo tøj om året

I Danmark er vi glade for tøj. Så glade at vi faktisk køber omkring 16 kilo tøj om året. Det er et stort forbrug, og derfor er det måske en god idé at tænke på at skrue lidt ned for sit forbrug, næste gang du skal handle tøj. Vores råd er derfor; køb kun det tøj, du ved, at du kommer til at bruge. Det er bedst for dig, din pengepung og miljøet.

EFTERLAD ET SVAR