Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til. Indlægget er derfor betalt - det samme gælder links.

Der er risiko for skimmelsvamp i alle boliger – og det gælder også for din. Herunder finder du derfor en række gode råd, som du kan bruge, når du skal forhindre, at skimmelsvampen breder sig i boligen og udvikler sig til et problem, der skader sundheden.

Flere end 45 procent af alle rækkehuse i Danmark har problemer med indeklimaet. Det kan resultere i, at der spredes skimmelsvamp. Når først det er blevet et problem, kan det være vanskeligt at få bugt med igen.

Derfor bør du fokusere på at gøre noget ved problemet, før det opstår, så du ikke undgår at skulle renovere huset, genhuses eller i sidste ende skulle sælge huset. Der er mange ting, du kan gøre for at forebygge skimmelsvamp. Se her, hvordan du gør.

Sørg for, at boligen er tør

Det er vigtigt, at du holder din bolig tør og sikrer, at der er en god ventilation i rummet. Det kan du enten gør ved at lave gennemtræk to gange hver dag – om morgenen og om aftenen. Det kan dog være besværligt, hvorfor du med fordel kan investere i et ventilationssystem

Brug en emhætte

Hvis du har en emhætte i boligen, er det vigtigt, at du altid bruger den, når du laver mad. Du bør tjekke, hvorvidt både udsugning og aftræk virker, som det skal. Hvis ikke du har en emhætte i boligen, er det vigtigt, at du sørger for at lufte ud, imens du laver mad – og at du køber en, som kan opsættes, da det er nødvendigt, hvis du vil undgå skimmelsvamp.

Tør dit tøj udenfor

Du må aldrig tørre vådt tøj i din bolig, da det kan forårsage skimmelsvamp, da den fugt, der forsvinder fra tøjet, ikke bare forsvinder fra din bolig. Du bør derfor hænge vasketøjet til tørre udenfor eller anvende en tørretumbler, som har kondensvirkning. Tørrer du fra tid til anden tøj indenfor, kan du investere i en affugter som denne, der tager det værste.

Vær opmærksom på kolde ydervægge

Hvis du bor i en ældre ejendom, eller din bolig er dårligt isoleret, oplever du ofte, at ydervæggene er koldere end de vægge, der er indenfor. Det er vigtigt, at du ikke placerer møbler, der har en fast bagside, på ad væggen, da det kan skabe kondens som følge af dårlig luftcirkulation.

 

EFTERLAD ET SVAR