Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til. Indlægget er derfor betalt - det samme gælder links.

Det er måske en smule tidligt allerede at tænke på julen – den er trods alt ikke lige rundt om hjørnet. Ikke desto mindre oplever mange af os, at december måned er ét langt gave-, pynte- og madlavningsræs. Derfor kan det betale sig at forberede sig i god tid, så man undgår den såkaldte julestress.

Planning is key

I forbindelse med jul er planlægning et helt centralt begreb. December er en begivenhedsrig måned, og det kræver lidt planlægning at få det hele til at gå op. Derfor er det en det en fordel allerede nu at fastsætte datoer for julefrokoster, julebagedage og andre traditioner. På den måde kan du tidligt danne dig et overblik over julens begivenheder, og sandsynligheden for, at alle kan komme er væsentlig større, end hvis datoen fastsættes i november måned.

Generelt er det en god ide at få styr på så meget som muligt, inden juleræset for alvor går i gang. Har du for eksempel en bestemt ide til årets oppyntning, kan du begynde at lede efter det helt perfekte pynt. Og har du udset dig årets julesweater, så tøv ikke med at bestille den allerede nu.

Slip kontrollen og nyd julen

Et andet tip til at undgå julestressen er at nyde tiden. Mange af os drøner rundt hele december måned, og inden vi ser os om, er julen overstået, og vi sidder tilbage med følelsen af, at vi ikke rigtigt nåede at nyde den. Derfor er det vigtigt at sætte tid af til det, julen i virkeligheden handler om: kvalitetstid med dem, vi holder allermest af.

Mange bruger meget tid på at jagte den helt perfekte jul og man gør sit ypperste for at skabe de bedste rammer om familiehyggen. Det er bestemt ikke nogen dårlig egenskab, men nogle gange er det sundt at slippe kontrollen og lade tingene gå, som de går. I stedet for at bruge tid på at ærge dig over, at den ene portion julesmåkager mislykkedes, så glæd dig i stedet over, at I alle er samlet.

EFTERLAD ET SVAR