Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til. Indlægget er derfor betalt - det samme gælder links.

Tænker du konstant på søde sager? Og bukker du for tit under for sukketrangen, når aftenkaffen serveres? Så får du her 3 enkle tips, du kan følge, hvis du vil sukkertrangen til livs.

Sukker i for store mængder er ikke godt for noget. Det hjælper med en lykkefølelse nu og her, men den lykkefølelse er udelukkende forårsaget af, at du får stillet din trang til sukker. En selvforstærkende spiral, der kan være svær at slippe ud af, men slet ikke umuligt.

Herunder får du otte gode råd, som du kan følge, hvis du gerne vil slippe af med din trang til sukkerafhængighed.

1. Vær fysisk aktiv

Sukkertrangen handler ofte om, at du har brug for en belønning eller skal trøstes. Sukkeret er dermed et lille fix, der stiller trangen. Det fungerer som et plaster på såret, men såret kommer aldrig til at hele på denne måde.

For at komme trangen til livs kan du i stedet begynde at dyrke motion. Gerne dagligt, men det behøver det ikke at være. Når du kommer i god form, vil du garanteret opleve, at din sukkertrang stilles.

2. Tag til tandlægen og få et realitetstjek

Hvis du har en mistanke om, at du får for meget sukker, så kan det være en god idé at tage til tandlægen for at få en status på, hvordan det egentlig ser ud med dine tænder. Spiser og drikker du for mange sukkerholdige ting, så vil emaljen være slidt, og det vil skade dine tænder — også rent udseendemæssigt. Du kan finde en tandlæge her, der kan tjekke dine tænder for dig.

3. Snup et stykke tyggegummi, når du føler trang til sukker

Sniger sukkertrangen sig ind på dig i tide og utide, bør du gøre det til en vane, at du altid har et stykke tyggegummi på dig. Det kan i mange tilfælde stille din sukkertrang, så du ikke falder for fristelsen.

 

EFTERLAD ET SVAR