Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til. Indlægget er derfor betalt - det samme gælder links.

Der er mange nyuddannede dimittender, der har problemer med at finde et job, fordi konkurrencen er blevet hårdere – særligt indenfor humaniora, hvor der er alt for mange, der uddanner sig i forhold til stillinger. Det handler derfor om, at du skal skille dig ud, hvis du overhovedet vil komme i betragtning til drømmejobbet. Samtidig skal du væbne dig med tålmodighed, for du må endelig ikke give op – heller ikke selvom du måske får lyst til det hen ad vejen.

Vejen til den gode jobansøgning

Det første, du skal gøre, er at sikre dig, at du har en ordentlig jobansøgning. Det er den, der overhovedet skaffer dig en samtale hos den virksomhed, du gerne vil ansættes hos. I forbindelse hermed er det enormt vigtigt, at du sørger for at skrive en fængende og interessant tekst, der ikke bare fortæller om dig selv, men også om hvordan du kan gøre en forskel hos den virksomhed, du søger hos.

Er du ikke god til at skrive, kan du altid få hjælp. Du afleverer blot nogle informationer til et tekstbureau, hvorefter de forfatter den for dig. Du kan også se, hvordan den perfekte jobansøgning ser ud, ved at klikke her.

Vær udholdende

Det kræver, at du væbner dig med tålmodighed, og det kræver også, at du ikke er bange for at gøre opmærksom på dig selv. Søg de job, der skal til, og sørg samtidig for, at du ikke bare afleverer en ansøgning, og så er det det. Du skal ringe til virksomheden, og det bedste er, hvis du giver dig tid til at troppe op og aflevere din jobansøgning personligt – måske efter du har snakket med dem i telefon og fået lov til at aflevere den, så du ikke bare kommer og forstyrrer midt i det hele. Det er nemlig ikke så fedt, og det kan virke forstyrrende, men det afhænger naturligvis af, hvilken stilling det er, du søger.

EFTERLAD ET SVAR