Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til. Indlægget er derfor betalt - det samme gælder links.

Hvis du sover dårligt om natten, kan det både på kort og lang sigt have store konsekvenser for, hvordan du har det. På kort sigt kan det gøre dig træt og uoplagt, mens det på længere sigt kan have alvorlige konsekvenser for dit helbred. Hvis du sover dårligt om natten, får du her fire gode råd til at få en bedre nattesøvn.

1. Få en god rytme

Det bedste du kan gøre for at sikre en bedre nats søvn er, at få en god rytme. Hvis du går i seng og står op nogenlunde samme tid hver dag, vænner din krop sig til at blive træt på det tidspunkt, du normalt går i seng. Dit indre ur kan hjælpe dig med at blive træt og soveklar om aftenen, hvis du kommer ind i en god søvnrytme.

2. Lys og mørke

Lys og mørke spiller en stor rolle, når det kommer til at gøre vores krop vågen eller træt. Hvis kroppen bliver udsat for stærkt lys, bliver vi automatisk vågne, og i modsætning kan et mørkt rum være med til at gøre os søvnige. Hvis du vil sove godt, kan du med fordel investere i nogle gode mørklægningsgardiner, som kan sikre, at dit soveværelse er fuldstændig mørklagt, så din hjerne kan begynde at producere melatonin, som gør dig søvnig. Ligeledes er det en dårlig idé at se fjernsyn eller kigge på din telefon lige inden sengetid, da det skarpe lys fra skærmene fortæller din hjerne, at den skal forblive vågen.

3. Køligt soveværelse

En anden ting som kan være med til at påvirke din nattesøvn, er temperaturen i dit soveværelse. Hvis du sover i et varmt soveværelse, har din krop sværere ved at falde til ro. Hvis du derimod sørger for at holde soveværelset køligt, og helst ikke varmere end 18 grader, kan det være gavnligt for din nattesøvn.

4. Undgå mad inden sengetid

Hvis du spiser tæt på sengetid, kan dette også være med til at påvirke din søvn. Når du spiser, sætter det gang i din fordøjelse. Hvis din fordøjelse arbejder, er dette med til at holde din krop vågen. Hvis du ikke kan vente med at spise eller drikke andet end vand inden sengetid, bør du ikke indtage noget med koffein eller sukker, da disse fødevarer gør dig mere vågen.

EFTERLAD ET SVAR