Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til. Indlægget er derfor betalt - det samme gælder links.

Selvom du formentlig i forvejen er klar over, at sex både er rart, sjovt og sundt, så kan det alligevel kommer bag på én, hvor mange gode egenskaber sex egentlig fører med sig. Sex er nemlig sundere, end du måske umiddelbart tror. Vi har fundet 7 gode grunde til, hvorfor du skal dyrke mere sex.

#1: Din holdning forbedres

En undersøgelse fra Belgien viser, at kvinder går mere sensuelt, hvis de får gode orgasmer. Det er ikke det samme som seksualitet, men sensualitet og sexualitet hænger unægteligt sammen – sensualitet er blot øget sanselighed.

#2: Du får et sundere hjerte

Mennesker, der har et sundt sexliv, har mindre risiko for hjerteproblemer, end dem der ikke har. Rådet lyder derfor, at du bør dyrke sex minimum 2 gange om måneden.

#3: Sex dæmper smerte

Hvis du har ondt i hovedet, hjælper en gang lagengymnastik. Der er altså ikke nogen undskyldning for ikke at hoppe til køjs, hvis du har ondt i hovedet. Sex hjælper på smerte.

#4: Risikoen for kræft mindskes

En undersøgelse fra Frankrig viser, at kvinder, der ikke har sex eller har meget lidt, har tre gange højere risiko for at udvikle kræft i brystet, end dem, der er seksuelt aktive. En del af forklaringen heri er, at nogle af de stoffer, der er i sæd, beskytter mod kræft.

#5: Du kommer i form

Unge mænd forbrænder omkring 4.2 kalorier i minuttet, imens de dyrker sex, imens det for kvinder er 3.1. Sex er altså en bedre og mere effektiv motionsform, end det er at gå en tur.

#6: Sex modvirker stress

Hvis du føler dig stresset, kan det være en god idé at begynde at dyrke sex. Sex sænker nemlig stressniveauet, og det kan være en god idé, hvis du skal op til eksamen eller har haft en hård dag på jobbet.

#7: Du forebygger depression, hvis du har et aktivt sexliv

Serotonin er et antidepressivt stof. Det stiger, når du har dyrket sex, og faktisk viser en undersøgelse, at kvinder, der netop har dyrket sex uden kondom, har færre depressioner, samt at deres humør er bedre, end hos kvinder der dyrker sex med kondom eller har masturberet.

EFTERLAD ET SVAR