Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til. Indlægget er derfor betalt - det samme gælder links.

Alle farver påvirker dit humør i en bestemt retning, så derfor er det ikke ligegyldigt, hvilke farver du anvender, når du maler dit hjem. Her får du nogle gode råd til, hvordan du vælger de rigtige farver til væggene i dit hjem.

Vælg farver efter stemning

Mørke farver signalerer ro, imens lyse farver derimod betyder aktivitet. Det er elementært at vide, hvis du vil bruge farverne til at fremkalde en særlig atmosfære i dit hjem. Det er over 100 år siden, man fandt ud af, at alle farver på den ene eller anden måde påvirker menneskers humør, og at det derfor ikke er ligegyldigt, hvilke farver der anvendes i hjemmets rum.

Gennem årene er der lavet mange forskellige eksperimenter omhandlende farvepsykologi. Der er altså masser af af veldokumenteret fakta omkring emnet.

Vær påpasselig med de farver, du vælger

Helt grundlæggende er det en god idé, hvis du vælger mørke farver i de rum, hvor du skal have ro. Eksempelvis på soveværelset. Det kan føres tilbage til dengang, vi boede i huler, hvor vi havde brug for lys, når vi skulle jage og samle ting ind, imens vi krøb ind i de mørke huler, når vi havde brug for at sove.

Af samme årsag duer rød ikke på soveværelset. Det skyldes, at farven får vores blodtryk til at stige, således at der udskilles stresshormoner i kroppen. Modsat dette får mørkeblå folks blodtryk til at falde, og på den baggrund er det ikke nogen god idé at male soveværelset rød. Her er det bedre at vælge en farve som mørkeblå eller en dæmpet farve som grå eller brun.

Skal du have nye farver på væggene?

Hvis du er i tvivl om, hvilke farver du skal vælge til dine vægge, så er det en god idé, hvis du konsulterer dig med en maler, der kan hjælpe dig med, hvilke farver du skal have på dine vægge.

EFTERLAD ET SVAR