Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til. Indlægget er derfor betalt - det samme gælder links.

Det er utroligt hårdt for alle mennesker som bliver ramt af en psykisk sygdom, og der er ikke meget hjælp at hente fra omverdenen. Mange mennesker har nemlig en tendens til at lukke i når emnet går på psykiske lidelser. Denne tavshed gør, at psykiske lidelser bliver et tabulagt emne. Når psykiske lidelser bliver tabulagt på denne måde, medvirker det til, at patienter og pårørende ikke mener, at psykiske lidelser ikke bliver taget lige så alvorligt som fysiske sygdomme der kan ses. Men selvom skizofreni ikke er en sygdom omverdenen tydeligt kan se, betyder det ikke at den ikke er alvorlig.

For sen lægehjælp

Mennesker der lider af en psykisk sygdom har ofte tendens til at vente med at søge hjælp, da de ikke konkret kan forklare hvad der er galt. Denne tøven til at søge hjælp kan ligesom med alle andre sygdomme hæmme behandlingsprocessen, og så risikerer patienten at sygdommen bliver værre.

Uvidenhed blandt pårørende 

Selv de mennesker som accepterer den psykisksyge som værende syg kan have svært ved at håndterer sygdommen korrekt og ved ofte ikke hvordan, man skal være omkring en person med en psykisk lidelse. Denne uvidenhed omkring psykiske lidelser kan medføre, at patienten værste fald vil miste venner og bekendte, da de ikke ved hvordan de kan være omkring den syge.

Hjælp på et bosted

Der er dog heldigvis masser af ildsjæle som dedikerer deres liv til at hjælpe psykisk syge der har brug for hjælp døgnet rundt. Nogle af disse ildsjæle arbejder fx på bostedet vendelbo, som er et sted psykisk syge kan komme og bo, til de er raske eller, til de kan klare sig selv. På bostedet vendelbo er det vigtigt for de ansatte, at se på patienterne som forskellige individer med forskellige behov. Fælles for alle er dog, at de bliver behandlet med respekt og omsorg. Desuden er det vigtigt at forstå, at livet ikke er slut fordi man får en psykisk lidelse, man har stadig mulighed for at kunne nå alle sine mål og drømme.

EFTERLAD ET SVAR