Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til. Indlægget er derfor betalt - det samme gælder links.

Det er aldrig rart at have eksem. Mange er flove over, at deres hud ser anderledes ud og er bange for, at andre synes det ser ulækkert ud. Er du en af dem? Vi har fundet en række råd fra folk, der er eksperter på området, så du kan få den bedste rådgivning til, hvordan du lever dit liv så eksemfrit som muligt!

 

Tøjvalg

 

Det er faktisk ikke helt lige meget, hvilket materiale du lader din hud røre ved. Når du har eksemhud, har du desværre andre vilkår, end folk med normal hud har. Du må derfor indstille dig på at omstille dig – også når det kommer til tøj!

Man har fundet ud af, at det er mest hensigtsmæssigt at gå med bomuldstøj, da det er mest skånsomt for huden. Færrest oplever irritation, når de går med bomuld, og heldigvis laves meget tøj i bomuld, så det er ikke besværlig en omvending.

Du skal desuden helst undgå uld, da det kan få huden til at klø og gå i udbrud.

 

Produktvalg

 

Det er bestemt ikke lige meget, hvilke produkter du plejer din hud med. Det bliver endnu vigtigere, når du har en sart hud og fuldkomment essentielt, når du har eksemhud.

Brug gerne en eksemcreme, som er skabt til formålet. Gerne en med renegerende effekt og et højt fedtindhold.

Brug mindst din creme to gange dagligt – men gerne mere, hvis du føler, det er nødvendigt – og husk især at påføre creme efter badet. Der er hudens porrer åbne og særligt modtagelige over for fugt.

Husk desuden at påføre din creme både i perioder med – og uden eksem. Det giver dig det bedste resultat.

 

Andre forhold du kan tage

 

Andre eksemramte har fået positive resultater af at holde temperaturen i soveværelset køligt. Huden kan nemt blive irriteret om natten, hvis man har det for varmt. Det er derfor vigtigt at holde det køligt, men naturligvis ikke iskoldt, så du ikke kan sove!

Det kan også være en god idé at holde neglene korte, så du ikke kommer til at kradse i eksemen! Det bliver det nemlig kun værre af.

 

 

EFTERLAD ET SVAR