Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til. Indlægget er derfor betalt - det samme gælder links.

Der er efterhånden mange børn, der vælger at tage på et efterskoleophold. De fleste børn (og deres forældre selvfølgelig) vælger et efterskoleophold i 9. eller 10. klasse. Som forældre kan du stå i en situation, hvor dit barn det sidste år eller to, har gået og snakket meget om, at han eller hun ønsker sig at komme på efterskole. Det fylder meget, og måske er der nogle af hendes venner, der også skal afsted. Du har måske ikke selv været på et efterskoleophold, så derfor kan det være svært for dig at vurdere, om du skal sende ham eller hende afsted eller ej. Men her i denne artikel kommer vi ind på fordelene ved et efterskoleophold.

En anderledes måde at gå i skole

Det er ikke alle børn, der fungerer lige godt i en traditionel folkeskole. Nogle børn lærer bedre på andre måder, og for andre børn kan det være, at det slet ikke fungerer. De ville klare sig bedre, hvis skolen som institution var anderledes og virkede anderledes. For nogle af de børn, kan det være, at efterskolen fungerer meget bedre for dem, og de kan få en følelse af, at de forstår mere, og det går bedre med skolen. Der er også mulighed for en kristen efterskole og mange forskellige typer af efterskoler.

Selvstændighed

Ved at komme på et efterskoleophold, lærer dit barn også i højere grad noget om selvstændighed. Han eller hun bliver bedre til at klare sig selv, og når hun skal flytte hjemme på et tidspunkt, er hun også mere parat. Mange af de ting, som hun skal være i stand til, har hun prøvet før. Derudover er det en selvstændighed, der kommer i en sjovere form, fordi her er hun sammen med mange venner og opbygger tætte bånd samtidig. De er flere i denne proces, og de går igennem den sammen.

EFTERLAD ET SVAR