Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til. Indlægget er derfor betalt - det samme gælder links.

Det er en god idé at sørge for, at din økonomi generelt går godt. På den måde kan du sikre dig, at du får en alderdom, hvor du ikke mangler noget — i hvert fald ikke når det kommer til det økonomiske. Men hvad skal du egentlig gøre, for at du kan nyde dit otium med en formue, der tillader dig at leve et lykkeligt liv, når du går på pension?

Spar penge op til investeringer

Det er vigtigt, at du fokuserer på din økonomi i løbet af livet. Derfor er det også vigtigt, at du begynder at spare op, så du kan investere dine penge og lade dem blive til flere. Tænk over, hvordan du bruger dine penge. Lad være med at købe ting, der ikke er nødvendige — og husk; at dét, du ikke bruger, når du er ung, har du, når du bliver gammel.

Lad en investeringsforening forvalte din opsparing

Lev sparsommeligt, imens du kan, så du har penge til at nyde livet, når du trækker dig tilbage fra arbejdsmarkedet. Investér dine penge, i stedet for at bruge dem, og lad dem leve sit eget liv, så din formue kan vokse sig større. Det kan gøres via aktier eller ved at lade en investeringsforening forvalte dine penge — eksempelvis Miranova, som du kan finde her.

Husk at regne alle udgifter med ved huskøb

Mange, der køber hus, regner ikke alle de udgifter, der er i forbindelse med et hus, med, inden de låner penge til drømmehuset. Finder man drømmehuset, kan realiteten hurtigt bliver overskygget af forventningens glæde og drømme.

Det kan have konsekvenser, fordi man kommer til at sidde alt for stramt i det, hvis man har været for urealistisk angående de udgifter, der er i forbindelse med sådan et huskøb — eksempelvis til renovering, strømforbrug, varmeforbrug, el-installationer og så videre.

EFTERLAD ET SVAR