Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til. Indlægget er derfor betalt - det samme gælder links.

Søvn er en nødvendighed for alle mennesker. Der er ingen vej udenom det. Du har måske nok oplevet på egen krop, at du kan blive vrisset og miste koncentrationsevnen, når du ikke har sovet godt nok om natten – og det giver jo et praj om, hvor vigtig søvnen er. Du kan gøre mange ting rent psykisk for at give dig selv gode muligheder for en god søvn, men det kræver altså også noget fra indretningen af din bolig.

 

En seng med en god madras

Det er måske lidt selvsigende, at det er vigtigt at have en god seng, hvis du gerne vil sove godt om natten. En god seng betyder, at du har en seng, der understøtter din krop på den rigtige måde under søvnen. Der findes mange forskellige slags madrasser, og den mest optimale kommer helt an på, hvad din krop har brug for. Ofte er det en god ide at kigge på et udvalg af topmadrasser til din madras også, som lige kan være med til at give lidt ekstra støtte.

 

Mørklægningsgardiner

På de lange sommeraftenener, hvor det virker til, at solen aldrig har tænkt sig at gå ned, kan det godt være svært at sove på grund af lyset. Selvom det for nogle er rart med de længere dage, er sollyset bare ofte en forstyrrelse for søvnen. Derfor er det for mange en god ide at sætte mørklægningsgardiner op i soveværelset, så dette ikke behøver blive et problem.

 

God luftventilation i soveværelset

En anden ting der kan sætte en stopper for den gode søvn, er en ringe luftkvalitet. Det er måske ikke ligefrem sværere at falde i søvn, men manglen på ilt kan blive et problem i den anden ende. Kroppen og hjernen vil nemlig ikke blive ”renset” ordentligt, hvis der ikke er nok ilt i luften – og så bliver du nok ikke ordentligt udhvilet.

EFTERLAD ET SVAR