Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til. Indlægget er derfor betalt - det samme gælder links.

Omtrent 20 % af den danske befolkning bruger briller eller kontaktlinser. De fleste vil også opleve at de med tiden vil få behov for et par briller, hvad end det er på fuld tid eller om det kun er til når man skal læse en bog.

Hvis man har en defekt eller sygdom på øjet

Det siger lidt sig selv, men den største årsag til at man har behov for et par briller er hvis man har en defekt på øjet, såsom en bygningsfejl, hvis man er meget nærsynet eller langsynet. 

Derudover findes der også øjensygdomme, som kan påvirke ens syn, så man får behov for at anvende briller. Det er heldigvis meget normalt at gå med briller og er efterhånden også blevet helt trendy, så det er let at finde et par briller til enhver smag

Når man læser

Mange anvender læsebriller i forbindelse med at de studere, går på arbejde eller læser avisen. har man behov for læsebriller kan det komme til udtryk ved at man har svært ved at fokusere, så ens syn føles sløret. 

Derudover kan det komme til udtryk ved at ens muskler i øjnene have svært ved at samarbejde, eller hvis man har et begrænset synsfelt. 

Ved meget skærmtid

I denne digitale tid bruger flere og flere lang tid bag en skærm. En skærm har et blåligt lys som let kan gå ind og irritere øjnene, så man mister koncentrationsevne, føler træthed og ømhed i nakke, skulder og/eller ryg.

Når man gamer

Spiller du meget computer, bruger du højst sandsynligt mange timer bag en blåviolet-lysende skærm. Det kan være hårdt for øjnene og dermed ens hjerne. Derfor kan det være nødvendigt med et par briller, som omdanner det blå lys til et gulligt lys.

Ved bilkørsel

Nogle oplever synsproblemer i forbindelse med bilkørsel. Det kan både komme til udtryk ved at man er langsynet eller nærsynet. Det kan resultere i at man har svært ved at koncentrere sig når man sidder bag rattet, og så er det meget vigtigt at få sig et par briller. 

 

EFTERLAD ET SVAR