Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til. Indlægget er derfor betalt - det samme gælder links.

Ifølge en ny undersøgelse som er foretaget af danske regioner og sundhedsstyrelsen, så viser det sig, at over halvdelen af den danske befolkning nu er overvægtig. Undersøgelsen er baseret på BMI – indekset, hvilket er et indeks som ud fra ens højde og vægt kan beregne, om man er overvægtig. Denne metode er dog ikke altid helt sikker, da den fx ikke tager højde for muskelmasse. Men uanset hvad så er det et kæmpe problem, at en så stor del af den danske befolkning er overvægtige. Dette hænger i høj grad sammen med, at folk simpelthen ikke synes, at det er sjovt at træne, men der findes dog flere måder hvorpå man kan have det sjovt og leve sundt på samme tid. Dette kommer der et par bud på herunder.

Få et aktivt spil til hjemmet

Når de fleste kommer hjem fra skole eller arbejde, så er deres foretrukne afslapningsmetode at ligge på sofaen med fjernsynet tændt. Dette hænger i høj grad sammen med, at ens livsstil har gjort, at man ikke har så meget energi. Man kan dog sagtens have det sjovt, imens man både får en pause fra arbejde og er aktiv. Dette kan man gøre ved at anskaffe sig et fodboldbord eller et bordtennisbord som er spil, som man kender fra skoler og diverse klubhuse. Et par spil bordtennis efter arbejde og så har man allerede fået en god sjat motion, de behøver hverken fylde eller koste alverden, og du kan finde dem her.

Begynd på en sport

Det er ikke alle som gider at løbe en tur uden en bold foran sig eller som gider at tage ned i fitnesscentret hver anden dag. Hvis man derimod har en sport man nyder at se i fjernsynet eller at spille en gang imellem, så er det pludselig nemmere at komme afsted tirsdag og torsdag efter arbejde.

Gør madlavningen sjov og lækker

Der er ikke så meget at sige til, at man ikke gider at bruge tid på at lave sund mad, hvis det hverken smager godt eller er sjovt at lave. Derfor ender det ofte med, at man flere gange om ugen spiser fastfood, eller bare spiser pasta bolognese flere gange om ugen. Det kan derfor godt betale sig at kigge efter inspiration på nettet, da der findes mange lækre, sunde og sjove opskrifter.

 

EFTERLAD ET SVAR