Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til. Indlægget er derfor betalt - det samme gælder links.

Rigtig mange tror kun at de kan slappe af, når de er på ferie i udlandet – og at en ferie i Danmark slet ikke får dem til at slappe af. Men er det nu så rigtig, som de nu siger? Kan der være noget om snakken, eller er det bare en undskyldning for at komme ned til det lidt varmere klima.

Vi vil give ret i at det er dejligt at komme ned til sydens palmer, og få slikket noget sol på solsengen, og bade rundt i en stor pool. Men der er faktisk mange ting som kan anstrenge en, når man er i et fremmede land, fremfor hvis man var på ferie i Danmark.

Anden forhold til madlavning

Noget som man skal bære over med, på mange feriedestinationer, er maden som bliver lavet mange steder. Det er især slemmest, hvis man er på én af de helt billige rejsedestinationer, når man taler om den mad som man får i sit all inclusive ophold. Men det ses også hos lokale restauranter, i den ferieby som man befinder sig i. Det kan være rigtig frustrerende af skulle leve af sådan noget mad, hvor der ikke er blevet gået op i det, og at det bare kan ses på buffet eller anretningen.

Vi kender vist også alle savnet til dansk mad, og madkultur, efter vi har været på ferie i 14 dage i et andet land.

Anden kultur

Når man befinder sig i en anden kultur, så er der også mange regler og normer som der skal overholdes. Der er derfor nogle ekstra ting som man skal koncentrere sig om, og som vil gøre at man slet ikke slapper af på sin ferie – da man er koncentreret om ikke at bryde grænser.

Disse tanker vil du slet ikke have på en sommerferie i Danmark, da du bare kan være dig selv alle dage, lige meget hvor du er henne i landet.

Koncentration om planlægningen af attraktioner

Er det første gang at du skal til en feriedestination i udlandet, så er der tit og ofte også meget planlægning i, hvor de forskellige attraktioner er henne, hvordan man kommer derhen, og hvornår man skal tage derhen.

I Danmark kender vi vores attraktioner til punkt og prikke, og det kræver egentlig ikke så meget planlægning, da de fleste bare sætter sig ind i bilen, og køre afsted til attraktionen, når det passer ind. Er vi f.eks. i sommerhus i Blåvand, ved vi at der ikke er særlig langt til Esbjerg by, eller Legoland, og så kører vi derhen, når familien er friske på det.

På mange punkter kan en ferie derfor sagtens være lige så meget, vis ikke mere afslappende herhjemme i Danmark – da vi både er stedkendte, og føler os trygge i vores egne omgivelser. Overvej derfor næste gang du vil på en afslappende ferie, om den så skal foregå i udlandet, eller her i Danmark.

 

EFTERLAD ET SVAR