Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til. Indlægget er derfor betalt - det samme gælder links.

Skibriller eller goggles, som de også kaldes, er essentielle for, om skiferien bliver en succes. De er et must, da de beskytter øjnene mod det kraftige sollys.

Når du er på skiferie, vil du opleve, at der er meget kraftigt sollys. Det er ikke, som mange, der ikke har været på skiferie, fejlagtigt bilder sig selv ind, koldt, når du er afsted. Faktisk skinner solen ofte kraftigt, og det er derfor vigtigt at beskytte øjnene med de rigtige skibriller. Så udover at skitøjet skal være godt

Selv når det er overskyet, bliver øjnene udsat for en stor belastning af sollyset. Den forårsages af sneen, der grundet sin hvide farve reflekterer lyset, og derfor er intensiteten højere.

Pas på dine øjne med de rigtige skibriller

Hvis du bruger en hel dag i solen, vil det nogle gange resultere i, at du bliver udsat for sneblindhed eller svejseøjne, som det kaldes. Det er ubehageligt, da hornhinderne bliver forbrændt.

Det gør sig særligt gældende, hvis du er sydpå, hvor solen ofte står højt på himlen. Der er mange dage, hvor solen skinner, og derfor er det særligt vigtigt, at du passer godt på dine øjne. Du kan finde skibriller her.

Dét skal du være opmærksom på

Dine goggles kan inddeles i fem kategorier, der afhænger af, hvor meget de beskytter mod UV-stråling. Det er en god idé at høre i din lokale skisports-butik, hvis du vil vide, hvor meget beskyttelse, du får behov for.

Glassets farve betyder desuden også noget, da det har en indflydelse på, hvilke nuancer der bliver fremhævet, når du har dem med. Du kan få skibriller med polariserede linser. Det er et filter, der lægges på glasset, hvorved du undgår reflekteret lys og genskin fra sneen. 

Samtidig bør du heller ikke investere i de billigste skibriller, da de ofte kan have den konsekvens, at de går nemt i stykker. De skal kunne holde til, at du vælter, for det vil du komme til, når du står på ski.

EFTERLAD ET SVAR