Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til. Indlægget er derfor betalt - det samme gælder links.

Det går stærkt her i livet, og nogle gange glemmer man at stoppe op og nyde livet, mens det er her. Det er en klar tendens der er i samfundet. Selvom alle godt ved, at vi har alt for travlt, er der stadigvæk alt for mange, der reelt ikke gør noget ved det. Det betyder også, at der er flere der bliver stressede og ikke kan få dagligdagen til at hænge sammen.

Det er bestemt ikke uden grund, at en af de mest populære bøger det sidste års tid har været Morten Albæks bog Et Tid, Et Liv Et menneske. En bog der behandler problematikken  ud fra, at vi kun er et menneske, der kun har et liv her på jorden. Derfor skal vi huske at bruge den tid, som vi gerne vil, så vi ikke fortryder det, når livet er ved at være slut.

Det er dog langt fra kun Morten Albæk, der har taget dette emne under behandling. Senere på året udkommer Svend Brinkmanns bog Hvad er et menneske? Brinkmann er professor i psykologi på Aalborg Universitet, og har skrevet bogen. Bogen er godt nok i den skønlitterære genre, men handler om en ung mands dannelsesrejse. I forbindelse med udgivelsen af bogen, tager Brinkmann på en tour rundt i landet, med foredraget “Plads til at være menneske”. Ligesom Morten Albæks foredragstour der var udsolgt de fleste steder, bliver billetterne til Brinkmanns også revet væk.

Populært at se indad

Men hvordan kan det være? Det handler i høj grad om, at mange af os, er begyndt at indse, at vi som mennesker har brug for noget andet, end at have travlt. Travlhed og stress kan være rigtig sundt i små doser. Det er dog essentielt at det ikke tager over. For kroppen har brug for lidt stress, men får den for meget er det meget sundhedsskadeligt.

Det er blevet populært at se indad, og det er blevet populært at sige nej. I stedet for hele tiden at have travlt med at jagte karrieremål, så jagter flere det gode familieliv. Det meningsfulde liv om man vil. Det der gør en til menneske, er meget sjældent ens arbejde, men det aftryk man sætter i form af sin familie og venner.

 

EFTERLAD ET SVAR