Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til. Indlægget er derfor betalt - det samme gælder links.

Musik er videnskabeligt bevist, godt for dig og gøre dig glad når du lytter til det. Det frigiver noget dopamin til vores belønningscenter, som gør at vi føler os glade. Der er derfor god grund til at inddrage musik i din hverdag, hvis du ikke allerede gør det. Her får du 3 musik former som du kan forsøge dig med, og den vej igennem skabe mere latter og nydelse i din hverdag.

Lad musikken køre i baggrunden

Lige meget om du er på arbejde eller bare sidder derhjemme, så bør du aldrig sidde i fuldstændig ro. Ved at have musik kørende i baggrunden, belønner du faktisk din hjerne med den dopamin som musikken giver hjernen. Du får altså en større motivation til at arbejde, og mere overskud i hverdagen. Så sørg lige for at have radioen eller streamingtjenesterne kørende i baggrunden.

Spil musik for dig selv eller andre

Du kender sikkert følelsen af en god lejerbåls sang eller melodier. Det er en følelse som alle synes er hyggelig. Men det kan også være lige så hyggeligt hvis man bare sidder hjemme i stuen, både med sig selv eller andre. Kan du endnu ikke spille, så køb en guitar eller hvad du godt kunne tænke dig at spille på, og brug noget tid på at lære en sang eller to-tre stykker. Så kan du fremadrettet spille en lille sang for hyggens skyld.

Lad dine børn kommunikere gennem musik

Det er måske ikke just det behageligste at høre på når de selv spiller, men det er faktisk sundt for dine børn at kunne kommunikere gennem musik, og forbedre faktisk deres mentale udvikling. Især hvis de endnu ikke er begyndt at udtrykke sig gennem sprog. Du kan derfor både lade dem spille på små instrumenter, eller også bruge det ovenstående tip, med selv at spille for dem – hvis du har mindre børn.

EFTERLAD ET SVAR