Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til. Indlægget er derfor betalt - det samme gælder links.

Det er bestemt godt for dig at have et kørekort. Men med et kørekort følger et par regler, og for et par år siden kom det nye kørekort og med det fulgte også nye regler. Her opdatere vi dig med de vigtigeste regler, og ændringer.

Den 19. januar 2013 kom det nye kørekort, som overholder EUs fælles regler om kørekort. Mange har været i tvivl om hvad man skal stille op, hvis du er af den ældre årgang, som har de helt gamle papirkørekort i laminering, kan du være forvirret med god grund. Politiet har meldt ud af alle kørekort skal ombyttes inden 18. januar 2033, men justitsministeret har meldt ud at det kommer nok til at ske tidligere, dog ingen håndgribelige meldinger. Når det bliver aktuelt at udskiftningen skal ske til de nye EU kørekort, er det os borger som der selv skal betale for denne fornyelse, som koster 100 kr. Som udgangspunkt er det først efter 2033 at man skal have anskaffet sig det nye kørekort. Som tidligere nævnt, kan det ske før, og hvis jusitrisministeret beslutter det, giver der altså bøder, hvis du endnu ikke har fået det fornyet. Fornyelse sker dog relativt smertefrit, det eneste det kræver er at du henvender ved kommunen og bestiller et nyt, som bliver leveret direkte hjem i postkassen.

I gang med at tage kørekort

Da reglerne om det nye EU kørekort kom frem, var der flere kørekort studerende, som faktisk skulle starte forfra med en del af undervisningen, da EU har ændret lidt på kravene til erhvervelse af kørekort. Hos tiptoptrafik tacklede de alle de nye regler enkelt og smerteløst. Enhver som var i gang med kørekort, blev tilbudt de ekstra timer kvit og frit, og blev guidet igennem forløbet uden nogen problemer. I dag får alle køreskoleelever det nye EU kørekort og er sikret i fremtiden.

EFTERLAD ET SVAR