Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til. Indlægget er derfor betalt - det samme gælder links.

Gulvet i hjemmet er en af de vigtigste elementer og her er der mange muligheder for at vedligeholde dette. Der findes mange former for gulve, og nogle rum er trægulve at foretrække, andre rum vil det være klinker. Typisk vil rum som soveværelset, børneværelser og kontor, være belagt med trægulve, da det skaber mere hygge og intimitet. Hvor imod klinker er ofte at foretrække i køkkener og badeværelser. Der er intet gulv, som er mere rigtig end andet. Her i artiklen giver vi bud på hvordan du vedligeholder dine gulve og hvad det er godt for de forskellige gulve.

Trægulve findes i mange forskellige varianter og kan behandles på endnu flere måder. Et ældre fyrretræsgulv kan behandles med olie, lud eller lak. I dag findes er der mange som behandler et gammelt gulv, ved slibe det ned og give det en klat maling. Gulvet føles nærmest nyt, og giver dermed lokalet et nyt look. Mange kaster sig ud i at behandle trægulvet selv, men her kan en gulvsliber stærkt anbefales. Når et gulv afslibes støver det ekstremt, og støvet er meget fint, så det sætter sig alle steder i hjemmet. En professionel gulvsliber har værktøjet i orden, og ved præcist hvordan opgaven skal gribes an.

Vedligehold dit gulv

Om det er træ- eller klinkegulv skal gulvet vedligeholdes og det kan gøre på mange måder. Ved et klinkegulv skal fugerne vedligeholdes med rengøring og tilpasning løbende. Klinker er ofte dyrer, både i materiale og i udførelsen af arbejdet, men holder til gengæld længere. Et trægulv går det typisk et par år før, gulvet skal have en omgang. Til gengæld kan en rigtig behandling af et trægulv, gøres i op til 50-60 år, og gulvet ser nærmest nyt ud efter hver behandling.

Pas på dine gulve i hjemmet og husk at vedligeholde dem!

EFTERLAD ET SVAR