Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til. Indlægget er derfor betalt - det samme gælder links.

Vi går den kolde tid i møde og det sætter nogle krav til boligen. Prognosen siger at det skal blive den koldeste vinter i op til 6 år, og at vi nok skal få masser af sne. Men hvordan holder vi så på varmen bedst muligt, så forbruget ikke løber løbsk. Læs med i nedenstående artikel, og få gode tips og tricks til at spare på varmen.

Vinteren 2016 kan gå hen og blive den koldeste i mange år, derfor er det vigtigt at hjemmet består af varme og hygge. En rigtig god idé er at få gardiner på alle vinduerne og så vente med at trække fra, indtil solen står op, da gardiner er med til at holde på varmen. Men det er ikke ligegyldigt hvilket gardiner. En god kombination af et mørklægningsgardin og så lamelgardin uden på, er både pænt og meget praktisk. Mørklægningsgardinet holder kulden ude og dermed hjælper på at holde temperaturen i boligen. HVis du f.eks. har varme i gulvet, og ikke bare ønsker at varmen fiser ud, er også en rigtig god idé at beholde gardinerne trukket for. Mange termostater er selvregulerende, og vil automatisk skrue op for varmen, hvis der f.eks er kold ved vinduerne.

Et andet tip, er også at skrue ned for varmen hvis du får mange gæster, da mennesker afgiver varme. En idé kan være at rulle gardinerne for en time eller 2 inden gæsterne går, derved til du kunne holde på varmen i mange timer. Der er ikke mange der tænker over, at gardiner ikke kun holder lyset ude, men også et en rigtig god måde at holde på varmen. Mørklægningsgardiner kan også have den modsatte effekt, hvis du f.eks. ønsker at holde et rum koldt, til f.eks. opbevaring af madvare eller vine. De fleste mørklægningsgardiner er lavet af polyester, med et materialeer som er sølvfarvet på bagsiden, som hjælper med at holde rummet svalt ved at reflektere solens stråler.

EFTERLAD ET SVAR