Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til. Indlægget er derfor betalt - det samme gælder links.

Det er ikke godt for miljøet, når du tænder for elektriciteten i dit hjem. Det ved de fleste mennesker. Dog findes der mange alternativer, som du med fordel kan benytte dig af. Det er nemlig slet ikke så svært at skifte elselskab, som man skulle tro. Her får du et par gode råd til, hvordan du skifter til et grønt elselskab.

Hvor meget bruger du?

Det er vigtigt, at du ved, hvor meget el du bruger, inden du leder efter en grøn leverandør af strøm. Undersøg derfor hvor meget du bruger; tag et kig på din kilowatt-timer, så du kan se, hvor meget din husstand bruger på strøm hvert år i gennemsnit. Mange husstande kan spare mange tusinde kroner – se eksempelvis denne artikel i Politiken om Vindstød A/S

Log også ind på din netbank, så du kan se, hvor meget du betaler om året hos din nuværende leverandør. Her kan du også se, hvordan dit forbrug har været — samt hvordan det har ændret sig.

Det er nemlig lettest at finde den rigtige leverandør af el, hvis du ved, hvor meget du bruger — og især, hvis du har et stabilt forbrug, der ikke svinger for meget år efter år. Så kan du nemlig få et nogenlunde estimat af, hvad du skal betale for dit nye, grønne energiselskab.

Grøn energi: hvad skal du gå efter?

Hos de fleste elselskaber har du mulighed for at vælge en klimavenlig løsning. Her skal du ofte betale en smule ekstra for strømmen, men så bliver pengene til gengæld brugt til at bygge anlæg, der er baseret på vedvarende energi samt reducerer de nuværende CO2-kvoter.

Du kan også gå all in og vælge et elselskab, der udelukkende leverer grøn energi. Et elselskab som eksempelvis Vindstød A/S leverer udelukkende strøm, der er genereret gennem vindmøller. Det betyder med andre ord, at du kan tænde dit lys med god samvittighed. Læs mere om Vindstød A/S på Danmarks-guiden.

Hvis du vil gøre noget godt for miljøet, er det vigtigt, at du undgår at få din strøm fra elselskaber, der får deres energi fra kulkraftværker. De udleder store mængder af CO2, og det er, som de fleste nok ved, skadeligt for vores miljø. Af den grund er det vigtigt, at du tager stilling og hjælper vores klode med at blive et bedre sted.

EFTERLAD ET SVAR