Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til. Indlægget er derfor betalt - det samme gælder links.

Der er rigtig mange som drømmer om at bo, enten permanent eller i en længere periode, i udlandet. Det med at komme til et andet land, og prøve nye udfordringer tænder mange, og er en milepæl i deres liv, som de skal nå. Er du med i den båd, så skal du være klar over, at der er mange ting som der skal være styr på, inden du kan tage af sted.

Her vil vi derfor vi give dig et indblik i, hvad du også skal huske udover det rent praktiske – inden du rejser til dit nye hjem.

Lær sproget til et fornuftigt niveau

Ja, ja det lærer jeg bare når jeg kommer derhen – men den går ikke, hvis du skal have en god start på din nye tilværelse. Det er ikke bare en ferie, hvor du skal kunne de mest basale verber. Det er vigtigt at du kan kommunikere på et fornuftigt niveau – inden du tager afsted. Du kan enten vælge at sidde dig ned og lære det selv, eller tage nogle aftenskoler med det sprog du skal lære.

Undersøge hvilke dokumenter der skal legaliseres

Hvis du tænker, ”Hvad er legalisering af et dokument”, så er det godt at du læser denne artikel. Det er nemlig noget af det der skal være styr på inden du rejser. At legalisere et dokument betyder i sin enkelthed at oversætte et juridisk dokument f.eks. så det bliver oversat til det pågældende sprog, og derefter får et apostille stempel af udenrigsministeriet.

Juridiske dokumenter så som fødsels- og dåbsattester, kørekort osv. er bl.a. dokumenter som der gerne skal oversættes og legaliseres, hvis du skal have bestemte tilladelser i et specifikt land.

Undersøg derfor, hvilke juridiske dokumenter du har bruge for at få legaliseret, og kontakt en autoriseret translatør til at legalisere dine juridiske dokumenter.

EFTERLAD ET SVAR