Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til. Indlægget er derfor betalt - det samme gælder links.

Når du beslutter dig for, at du vil have en hund, får du ansvar for et andet levende væsens ve og vel. Er det første gang, du skal have hund, får du her nogle gode råd, som kan hjælpe dig.

Det er besværligt at have en hund. Den skal have mad, luftes, aktiveres, passes og plejes. Og det er det hele værd! Har du altid drømt om at få en hund, men han først nu kastet dig ud i det, skal du vide, at der følger en masse ansvar med, men at du får evig kærlighed i retur for besværet.

Det er lovpligtigt at have hundetegn

Det første, du bør være opmærksom på, er, at det er lovpligtigt for din hund at have et hundetegn, når din hund er fyldt otte uger. Hundetegnet skal have information omkring ejerens navn, adresse og et telefonnummer, så det er nemt at komme i kontakt med dig, hvis din hund er blevet væk.

Du kan finde hundetegn her i sjove motiver, eller som er ganske simple. De kan bestilles online, og så bliver de sendt samme dag, hvis du bestiller før klokken 15.00. 

Vælg en race, der matcher din livsstil

Nogle racer er mere aktive end andre, i mens nogle er gode, hvis du har allergi. Det er vigtigt, at du vælger en hunderace, der matcher dit helbred og din generelle livsstil, så du eksempelvis har tid til at lufte hunden flere gange om dagen, hvis racen kræver det.

Hundens trivsel afhænger i høj grad af, hvordan du passer den. Man siger, at hunde efterligner deres ejere, så det er vigtigt at være det gode eksempel, hvis du har en hund, der eksempelvis skal brænde energi af.

Kan du lide at løbe, kan du skifte en af gåturene ud med en løbetur, så du er sikker på, at din hund ikke brænder inde med en masse uforløst energi, der går ud over dens velvære.

 

EFTERLAD ET SVAR