Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til. Indlægget er derfor betalt - det samme gælder links.

Efterår- og vintersæsonen er for alvor skudt i gang, og det bliver langsomt mørkere og koldere. De fleste af os foretrækker derfor at bruge flere timer inden døre i varmen frem for ude i det blæsende og regnfulde gråvejr. Mange kæmper endda med vinterdepressioner i mindre eller større grad. Derfor kan det betale sig at gøre lidt ekstra for sig selv, og her kan du få inspiration til, hvordan du lidt nemmere kommer igennem de mørke måneder.

Skru op for hyggen

Først og fremmest er det en god ide at bruge lidt ekstra energi på at gøre hjemmet lidt hyggeligere. Det kan du for eksempel gøre ved at indrette et lille hjørne i stuen eller soveværelset, hvor du kan tilbringe de mørke aftener. Hovedrollen i hjørnet skal selvfølgelig spilles af en dejlig blød stol, hvor du kan nyde en god bog eller en varm kop te. Mange vælger en gyngestol til hyggehjørnet, da den er behagelig at sidde i men også flot at se på. Udover stolen skal hjørnet selvfølgelig være udstyret med puder, et blødt tæppe og en hyggelig lyskilde.

Hvis du ikke har penge eller overskud til at investere i nye møbler til hjemmet, kan du heldigvis gøre en forskel med små tiltag. Tændte stearinlys gør enhver mørk aften lidt hyggeligere, og hvis du foretrækker det, kan du bruge LED-lys – de giver samme effekt. Alternativt kan du hænge en lyskæde op.

Spis sundt og varieret

Derudover kan du med fordel gå ekstra op i din kost over efteråret og vinteren. Fordi vi tilbringer mindre tid udenfor, og der generelt er begrænset med dagslys, er det vigtigt, at kroppen får de rette vitaminer – og nok af dem. Heldigvis er vintermånederne sæson for mange lækre nordiske grøntsager. Særligt kål indeholder gode vitaminer og hjælper med at holde kolesteroltallet nede. Rodfrugter er fulde med fibre og mætter derfor i lang tid og giver kroppen noget at arbejde med.

EFTERLAD ET SVAR