Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til. Indlægget er derfor betalt - det samme gælder links.

Superligaen er Danmarks bedste fodboldliga, hvor der bliver spillet professionelt fodbold. Vinderne bliver danmarksmestre for det pågældende år. Ligaen har haft mange navne i årenes løb, og kun to hold, Brøndby og AaB har spillet med i alle årene. Superligaen er meget populær, og mange danskere følger med enten live til selve kampene eller på TV.

Hvordan følger man med?

De fleste har en yndlingsklub allerede, og som regel gælder det, at man supporter den klub, der hører til, hvor man kommer fra. Dette er dog ikke altid tilfældet. Brøndby var førhen en klub, der blev skabt af arbejderklassen. Dette er stadig en del af klubbens atmosfære, og mange støtter klubben, fordi dette tiltaler dem.

De fleste følger med gennem et fællesskab. Dette kan se ud på mange forskellige måder, men fodbold er helt klart noget, man samles om, og som man er fælles med andre om. Det kan både være at tage ud og se kampene sammen, men også at oddse eller følge med på anden vis.

Du kan for eksempel følge Superliga stillingen og oddse eller blot blive klogere på historien bag, så du får et super godt indblik i de forskellige klubber, spiltaktik, trænere osv. Dette vil ruste dig godt til at blive en del af et fodboldfællesskab.

Historie…

Der ligger en lang historie bag Superligaen. Som nævnt er det kun Brøndby og AaB, der har spillet med i alle årene. Læs mere om Nordjyllands fodboldflagskib eller andre spændende historie, så du kan blive klog på klubbernes historie. Dette er naturligvis bare spændende i sig selv, men det giver dig også en masse god baggrundsviden, som du kan tage med dig i dit nye fællesskab.

Fodbold er sjovt, og det bringer mennesker sammen på kryds og tværs.

EFTERLAD ET SVAR