Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til. Indlægget er derfor betalt - det samme gælder links.

De seneste par år har der været stor fokus på sundhed, og hvad man kan gøre for at blive mere sund. Mange har dog glemt, at der findes måder hvorpå man kan holde øje med ens sundhed. Du kan her læse tips til, hvordan du kan holde øje med din sundhed, uden at du behøver at tage til lægen.

Mål dit blodtryk

En vigtigt element for at kende sin sundhed på den bedste måde er ved at måle ens blodtryk, da et forhøjet blodtryk kan give hjertestop. Hvis man gerne vil måle ens blodtryk, kan man købe en blodtryksmåler. Ud fra blodtryksmåleren kan man se, hvor højt ens blodtryk er. Hvis det er alt for højt, skal man kontakte egen læge, så det kan undersøges grundigt.

Mål din puls

Hvis du gerne vil måle, hvor god form du er i, kan du måle din puls. Mange sportsudøvere bruger en pulsmåler, så de hele tiden har et overblik over deres nuværende form. Hvis man tit er ude og løbe en tur, kan en pulsmåler være en god ide at investerer i. Pulsmålere er blevet meget populære inden for de seneste par år, da det kan give et godt billede af ens nuværende form.

Sports apps

Hvis man ikke gider at bruge penge på en pulsmåler, findes der mange apps til mobiler hvor der er mulighed for at måle ens sundhed. Der findes f.eks. en app som kan måle ens tid, hvor man kan se hvor mange kalorier, man har forbrændt i løbet af en træning. Det kan både bruges til almindelig løbetræning og styrketræning.

Hvis der er noget som føles forkert – kontakt egen læge

Har du en oplevelse af, at der er noget som føles helt forkert, må du ikke tøve med at kontakte egen læge. Det kan være noget meget alvorligt, som diverse systemer og apps ikke kan måle. Husk at de fleste systemer kun viser et ca. tal, og ikke altid er præcise.

EFTERLAD ET SVAR