Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til. Indlægget er derfor betalt - det samme gælder links.

Vi kender måske alle sammen følelsen af, at dagene forsvinder i arbejde, studie, pasning af børn, koordinering af fritidsaktiviteter og madlavning. Din krop og dit sind har brug for at koble af, og det er netop grunden til, at det er en god idé at få en hobby.

Lær’ noget nyt – og bliv god til det

Der findes næsten ikke en bedre følelse, end den man får, når man er startet som nybegynder og pludselig føler, at man har ganske godt styr på det. Man bliver bekendt kun god til noget, hvis man øver sig. Derfor er det en glimrende idé at kaste sig ud i noget, man aldrig har prøvet at lave før. Måske har du altid drømt om at sy dit eget tøj, eller ombetrække de kedelige efterårspuder, du har liggende i sofaen. I så fald er det bare med at komme i gang. Du kan blandt andet købe stof her.

Prioritering af ’mig-tid’

Aktiviteten i sig selv betyder ikke så voldsomt meget, så længe du laver noget, du kan lide. Det handler om at prioritere noget ’mig-tid,’ koble af og lade op til hverdagens andre gøremål. Hvis du stresser bedst af ved at tegne, investerer du i redskaberne til det. Det kan også være, at du har lavet en aftale med dig selv om, at du ville forfølge pigedrømmen om at starte til ridning igen, når børnene bliver større. Det er nu, du skal gøre det. Pointen er, at du finde tiden til det.

To fluer med ét smæk

Hvis man er rigtig smart, og i øvrigt interesserer sig for motion og sundhed, kan man passende finde sig en ny hobby, som – udover at give dig et frirum – også hjælper dig til at komme i gang med at motionere. Mulighederne er mange, og det handler kort sagt om at du skal finde ud af, hvad der interesserer dig og derefter sætte tid af til det.

 

 

EFTERLAD ET SVAR