Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til. Indlægget er derfor betalt - det samme gælder links.

Har du nogensinde haft et job, hvor du var pålagt at gå med sikkerhedssko? I så fald husker du dem muligvis som alt andet end behagelige. Mange sikkerhedssko er desværre kendetegnet af at være både tunge og ukomfortable. Det har kedelige konsekvenser for kroppen, da dine ben skal løfte unødvendige kilo via de mange skridt, der hver dage trædes, hvilket kan oversættes til spildte kræfter. Desuden vil et par hårde sikkerhedssko være ubehagelige at gå i og sende et kraftigere stød igennem knæ og ryg, end hvad i virkeligheden er nødvendigt. Derfor skal du naturligvis vælge dig nogle gode og sikre arbejdssko, der er behagelige at gå i.

Vælg behagelige sikkerhedssko

Var du klar over, at dine muskler må overkompensere, når dine sko ikke understøtter dine ben og ryggen falder sammen, som du slæber skoene efter dig? Det betyder, at du hurtigere bliver træt, når du har et fysisk arbejde – hvilket der er stor sandsynlighed for, eftersom du bærer denne skoform.

Når du vælger sikkerhedsskoene, kan du med fordel gå efter de helt samme specifikationer, som du ville lede efter til f.eks. et par almindelige tennissko. Det kan f.eks. være letvægt, ekstra komfort i sålen og den rette bredde, så skoene ikke klemmer ned ad fodryggen. Selv et let pres de forkerte steder på fødderne vil sætte sine spor efter arbejdsdagen. Vær derfor særlig opmærksom på dine skos komfort. Bemærk desuden, at der efterhånden er mange leverandører, der har fokus på at sikre en god totalsko, da ingen gider at gå med irritationer hele dagen.

Husk de rette specifikationer til dit fag

Du skal naturligvis have arbejdssko, der er lækre at gå i og af en ordentlig kvalitet. Men har du nogensinde overvejet, at der – afhængigt af din branche – kan være særlige krav til skoene? F.eks. skal folk på byggepladser ofte have sikkerhedssko med sømværn, mens elektrikere og ansatte, der producere eller arbejder med apparater inden for elektronikbranchen, ofte skal anvende ESD sikkerhedssko. ESD skoene er udviklet, så de ikke bære på en ladning af statisk elektricitet. Det viser sig nemlig, at bare en lille ladning statisk elektrisk er nok til at forvolde skader på elektrisk udstyr. Det er ikke godt, da man derved risikerer at bruge tid og penge på fremtidige ombytninger og udskiftninger.

Vær derfor opmærksom på, om der er særlige krav inden for din branche.

EFTERLAD ET SVAR