Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til. Indlægget er derfor betalt - det samme gælder links.

Ny forskning viser, at det faktisk kan hjælpe dig med at holde din figur, hvis du drikker alkohol. Måske kan det endda hjælpe dig med at gå ned i vægt, hvis du er på slankekur. Lyder det som et drømmescenarie? Det er det faktisk ikke — læs med her og få svar på hvorfor.

En undersøgelse, der fornyligt er foretaget, indikerer, at kvinder, der drikker mellem 1-2 genstande om dagen, har lettere ved at holde vægten stabil. I hvert fald hvis der sammenlignes med kvinder, der kun drikker alkohol ved særlige anledninger eller slet ikke drikker alkohol. Og så er det egentligt ligegyldigt, om du nyder en kold Tuborg eller et glad Pineau des Charentes.

Et glas alkohol om dagen = højere stofskifte

Forskerene mener, at hvis du drikker alkohol regelmæssigt, så vil dit stofskifte være højere, og derfor vil du lettere kunne forbrænde de moderate mængder af alkohol, du indtager. Dette høje stofskifte vil ikke ses hos de kvinder, der kun drikker engang imellem eller aldrig drikker alkohol.

Det sker, fordi kroppen tilpasser sig de moderater mængder af alkohol, og bruger megen energi på at forbrænde det. Kalorierne ender derved ikke som et ekstra fedtlag, hvis du drikker 1 — 2 glas om dagen, fordi forbrændingen stiger. Til gengæld så vil forbrændingen halte bagefter, hvis du kun drikker alkohol engang imellem — og det vil så vise sig som et ekstra fedtlag.

Drikker du alkohol? Så har du højst sandsyneligt sundere vaner

I den samme undersøgelse fandt forskerne desuden belæg for, at de folk, der drikker regelmæssigt, har sundere vaner end dem, der ikke har. Gør man det, så tyder noget nemlig på, at man får dårlig samvittighed, og derfor kompenserer for den alkohol, man har indtaget, ved at spise sundere mad med færre kalorier i.

Dog er det vigtigt at huske på, at resultaterne ikke er den endegyldige sandhed, men blot er resultatet af disse undersøgelser — der skal selvfølgelig forskes mere i hvert enkelt emne for at finde de helt rigtige svar.
DEL
Tidligere artikelGodt med de rigtige gulve
Næste artikelGodt med kørekort

EFTERLAD ET SVAR