Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til. Indlægget er derfor betalt - det samme gælder links.

Der er rigtig mange gode grunde til at være mere aktiv i hverdagen, og du har sikker hørt mange af dem før. Vi lever i en meget kropsfikseret tid, og derfor har rigtig mange danskere et mindre eller større ønske om at tabe sig – også dem, som slet ikke har en usund krop. Derfor bliver vægttab ofte brugt som argument for en aktiv hverdag, men det er slet ikke den eneste fordel.

Når du er aktiv i din hverdag, er det nemlig godt for både krop og sjæl. Du bliver mindre stresset, sover bedre og holder din krop sund.

Motion=bevægelse

Desværre er det en udbredt misforståelse, at motion og aktiv livsstil er lig med hård træning. Hvis du ikke synes om at træne i fitnesscenter eller løbe ture, så er der ingen grund til at gøre det – du kan være aktiv på et hav af andre måder, som også er mere skånsomme for din krop.

At have en aktiv hverdag handler lige så meget om at tage cyklen til arbejde, gå en længere tur med hunden eller spille bold i haven med børnene. Sidstnævnte kræver kun en bold og et fodboldmål, så er I i gang.

Hvis du har for langt på arbejde til at cykle, kan du tage bussen og stå af et stoppested tidligere, og så gå resten af vejen. Når du er på vej på arbejde, hjælper den friske luft dig til at vågne og få krop og hoved op i omdrejninger, og når du er på vej hjem, får den dig til at stresse af og lægge arbejdet fra dig.

Al bevægelse er træning

Hvis du er blevet vildledt af tidens store fokus på træning, så husk på at al bevægelse er træning, og at lidt også har ret.

Når jeg løber tre kilometer, forbrænder jeg cirka 300 kalorier. Jeg forbrænder det samme ved at gå cirka fem kilometer – så hvorfor tvinge dig selv til at løbe, hvis du foretrækker at gå?

Hvis du prøver at presse dig selv til at dyrke motion, du ikke synes om, eller stresser over at skulle nå i fitness, så får du den helt modsatte effekt. Du og din krop bliver stresset, og motion bliver en dårlig oplevelse. Hvis du i stedet går en afslappende tur, når du har tid, får du ro i krop og sjæl og stresser af.

EFTERLAD ET SVAR