Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til. Indlægget er derfor betalt - det samme gælder links.

Med et dødsfald i den nære omgangskreds følger en hård tid. Det kan være svært at overskue tilværelsen og hverdagen, som helt naturligt vil være grå og trist i en periode efter. Derfor er det vigtigt, at du husker at gøre noget godt for sig selv i den svære tid.

Bed om hjælp til de hårde ting

Hvis afdøde er et nært familiemedlem, er der mange ting at tage sig af som pårørende. Der skal udfyldes en dødsanmeldelse, planlægges begravelse eller bisættelse og hvis vedkommende boede alene, skal dødsboet ryddes. Særligt sidstnævnte er en omfattende opgave, og det kan være en kæmpe lettelse at få professionel hjælp til oprydning og rengøring af dødsboet. De personer, som kommer for at hjælpe, har erfaring med de triste omstændigheder, og har derfor stor forståelse for, hvordan de skal håndtere situationen. Du skal dermed ikke bekymre dig, men bare være med i det omfang, du kan holde ud.

Forkæl dig selv

Det er okay at forkæle sig selv i perioden. Gør nogle af de ting, som gør dig glad, og som du holder allermest af. Det kan være alt fra en shoppetur i centeret til et weekendophold i smukke omgivelser. I bund og grund handler det bare om, at det er okay at gøre lidt ekstra for sig selv i hverdagen.

Lyt til dig selv

Sidst, men absolut ikke mindst, er noget af det bedste, du kan gøre at lytte til dig selv. Har du brug for at skrue lidt ned for tempoet for en stund og måske tage et par dage fri fra arbejde? Langt de fleste i din omgangskreds vil have forståelse for, at du måske har brug for at lukke lidt af for omverdenen. Brug tiden med dem, som betyder mest for dig og forsøg at slappe så meget som muligt af.

EFTERLAD ET SVAR