Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til. Indlægget er derfor betalt - det samme gælder links.

Mange danskere har stillesiddende job, og det betyder, at de bruger rigtig lang tid i deres kontorstol. Derfor er det enormt vigtigt, at det er en god kontorstol, de har. Faktisk kan have konsekvenser for det fremtidige helbred, hvis ikke man sidder ordentligt.

Der er stor chance for, at dig, der læser det her, har et kontorjob, hvor du bruger det meste af dagen på at sidde ned foran din skærm. Her er det vigtigt, at du sidder ordentligt, og du får bevæget dig det, du skal, ellers så kan det have alvorlige konsekvenser for dit helbred mange år ud i fremtiden.

Det er ikke kun smerter, der er risiko for, du får. Det er ligeledes risiko for, at du bliver ramt af en livsstilssygdom. Her får du et par gode råd til, hvordan du undgår dét scenarie. Det kan nemlig forhindres, men det kræver at du gør en aktiv indsats… og det leder os til første punkt.

Dyrk motion

Først og fremmest er det vigtigt, at du kompenserer for den manglende bevægelse, din hverdag højst sandsynligt er præget af, hvis du sidder på kontor i løbet af din arbejdsdag. Derfor bør du som minimum dyrke en halv times motion om dagen — eller bevæge dig i en halv time i det mindste.

Find den rigtige kontorstol

Sørg for, at den kontorstol, du sidder på, er ordentlig. En god kontorstol skal ikke være for komfortabel, da den skal opfordre til, at du skifter stilling mange gange i løbet af dagen.

Der skal dog være ordentlig rygstøtte — forstået på den måde, at den skal støtte ryggen på de rigtige steder. Blandt andet i lænden.

Husk at bevæge dig

Det er vigtigt, at du sørger for at få bevæget dig et par gange i løbet af din arbejdsdag. Rejs dig op og gå rundt i fem minutter ad gangen én gang i timen.

EFTERLAD ET SVAR