Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til. Indlægget er derfor betalt - det samme gælder links.

At lære nye sprog har en række helbreds- og livsstilsmæssige fordele for dig. Se her, hvad det egentlig kan gøre for din livskvalitet, hvis du giver dig i kast med at lære et nyt sprog.

Undersøgelser viser, at der opstår vækst i de områder af din hjerne, der relaterer sig til hukommelsen og orienteringsevnen, når du lærer et nyt sprog. Det betyder altså, at du bliver klogere af at lære nye sprog. Der er altså god grund til at opsøge et sprogcenter, hvis du gerne vil score et par ekstra point, næste gang du tager en IQ-test.

Din hjerne vokser, når du lærer nye sprog

En gruppe, der gennemgik intensive sprogstudier, blev analyseret af et hold forskere. Undersøgelserne viste, at der sker en forstørrelse af hippocampus – en struktur inde i hjernen, hvor der foregår midlertidlige oplagringer af erindringer, inden de til sidst gemmes et andet sted i din hjerne. Man kan altså sige, at din hjerne bliver holdt i form, når du lærer nye sprog.

Forskerne fandt samtidig ud af, at der er tre andre områder i hjernen, der ligeledes har at gøre med sproglæring, der også bliver større. Du kan læse mere om disse undersøgelser på forskning.no, der er den norske pendant til Videnskab.dk.

Sproglære giver indsigt i andre kulturer

Når du lærer et nyt sprog, får du ligeledes en indsigt i en anden kultur end dén, du er opvokset i. Det giver dig samtidig mulighed for at se verden fra et andet perspektiv, end du er vant til – og det er sundt for dig at bevæge dig ud af din comfort zone og få et fornyet blik på den verden, du lever i.

At rejse reducerer stress

Det er sundt for sjælen at rejse til andre lande. Her har du mulighed for at koble af fra hverdagens stress. Faktisk får du ifølge undersøgelser ikke en mere effektiv kur mod stress end at rejse til andre himmelstrøg.

EFTERLAD ET SVAR