Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til. Indlægget er derfor betalt - det samme gælder links.

Mange danskere har en psykisk lidelse, der påvirker deres liv i større eller mindre grad. På trods af, at antallet af diagnoser stiger, holder mange fortsat lidelsen skjult for omgangskredsen. Det er tid til at bryde tabuet og åbne op – for det er okay ikke at være okay.

Psykiske lidelser er tabu

Et eksempel på en psykisk ledelse, der får sit tag i flere og flere er angst. Undersøgelser viser, at især flere og flere rammes af angst, og at det på mange måder er blevet en folkesygdom i Danmark. Selvom flere og flere får angst, er det stadig et tabu at tale om, og især de unge holder lidelsen skjult for vennerne. I stedet for at sige, man er ked af det, begrundes fravær med influenza eller anden sygdom, fordi man skammer sig over sin sygdom.

Det hjælper at snakke om det

Dem som har brudt tabuet og er stået frem med deres psykiske lidelse oplever, at det hjælper dem meget at sætte ord på sine følelser og ikke længere gemme dem væk. Responsen fra omgangskredsen er typisk positiv. Flere har endda oplevet, at en ven eller veninde efterfølgende har udtrykt, at de kunne nikke genkendende til flere ting.

Klar til at snakke?

Er du klar til at åbne op og snakke med nogen om din psykiske lidelse? Selvom det er svært og skræmmende, er det vigtigt at bede om hjælp så tidligt så muligt. Søg hjælp hos en professionel psykolog, der kan hjælpe dig med at sammensætte den optimale behandling. Hvis du har akut brug for hjælp, kan du bestille en tid hos denne psykolog i aalborg, der tilbyder psykologsamtaler uden ventetid.

Husk, der er ingen, som siger, at hele verden behøver at kende til din situation. Det er helt op til dig, hvor mange du vil inddrage, så tag et skridt ad gangen i dit eget tempo.

EFTERLAD ET SVAR