Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til. Indlægget er derfor betalt - det samme gælder links.

At rejse er at leve. Sådan lyder en velkendt talemåde, og der kan være noget om snakken! I hvert fald rejser vi som aldrig før, og tendenserne ser ikke ud til at stoppe. Og hvorfor skulle de også det? At rejse er godt for dig – se blot disse fem fordele:

Bliv mere åben

Når du rejser, forlader du dine vante rammer. Det vil uundgåeligt betyde, at du skal lære at begå dig under nogle andres. At rejse gør dig mere åbensindet, og lærer dig se verden fra nye vinkler. Selvom det muligvis er for en tidsbegrænset periode, vil du overordnet set træne dig selv til at forstå andres væremåde og gøremåde bedre.

Sæt ting i perspektiv

Når du oplever andres liv og verden, vil du ikke kunne lade være med at se deres liv i forhold til dit eget. Det betyder, at du pludselig får perspektiv for, hvordan det kan være meget forskelligt både fysisk og psykisk, når man bor i Danmark kontra andre lande. Jo mere kontrast du oplever, desto større er chancen for at du vil forstå, hvordan vi har det i vores land kontra andres. Den lektie kan endda skabe en ydmyghed, nedsætte behovet for materielle ting og i stedet efterlader dig med en tilfredshed for det liv, du har.

Vær impulsiv

Det behøver ikke at være farligt at gøre noget pludseligt. Hvorfor ikke rejse med bus igennem hele Østeuropa eller endelig pakke rygsækken og drage mod de farverige Sydøstasien, hvor tusindvis af backpackere allerede har skabt minder for livet. Hvornår er det din tur til at handle på dine impulser?

Lev i nuet

Er der nok på din pensionsopsparing om 35, er dine boligplaner realistiske, fik du ikke tjekket Facebook og mon der er noget vigtigt i din indbakke? STOP. Drop de mange spekulationer og frygten for at gå glip af noget eller gøre noget forkert. Lev i stedet i nuet og nyd en smuk solnedgang eller synet af verdens flotte vidundere. Husk at leve i nuet og glemme alt omkring dig.

Lær at planlægge og lægge et budget

Det kan lyde banalt, men man lærer virkelig at planlægge og holde sine budgetter, når man rejser – særligt hvis der er tale om længere rejser ud i verden. Når du ikke bussen eller er der ikke penge til et ordentligt sted at bo? Ja, så er du pludseligt på den. Heldigvis lærer man ofte at tilpasse sig lynhurtigt. Man lærer nemlig meget ved at rejse. Derfor er det godt for dig.

EFTERLAD ET SVAR