Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til. Indlægget er derfor betalt - det samme gælder links.

Både set fra et personligt og et professionelt plan, giver det rigtig god mening at få udvidet sin horisont og have lettere ved et finde et bredere perspektiv – set i forhold til sig selv og andre mennesker.

Netop derfor vælger mange unge at tage i praktik i udlandet, hvor de bliver klogere på sig selv og andre kulturer – alt imens de får uforglemmelige minder.

Praktik i udlandet er et godt karrieretræk

Når du er i praktik i udlandet, vil du typisk befinde dig i en smeltedigel af forskellige mennesker – og muligvis arbejde med en helt anden markeds- og kundetype.

Det at blive kastet ind på en arbejdsplads, hvor man gør tingene anderledes, lærer en at omstille sig og samarbejde med andre personligheder på en måde, der er for virksomhedens og fremdriftens bedste. Den type omstillingsparathed er vigtig for fremtidige arbejdsgiver, da de godt ved, det er vigtige egenskaber i nutidens arbejdsklima.

Det fortæller nemlig ikke bare, at du er god til at tilpasse dig, men at du kan samarbejde med andre mennesker med en anden baggrund, hvilket også kan overføres rent fagligt, når forskellige tankesæt skal forenes.

Samtidig fortæller erfaring fra et praktikophold i udlandet, at du ikke er bange for at kaste dig ud i nye oplevelser og at du derfor er en modig ansat, der vil kunne tackle nye situation og opgaver.

Praktikken sikrer personlig udvikling

Når du rejser ud i verden, er din beslutning næppe baseret udelukkende på fremtidige karrieremuligheder. I så fald overser du et helt essentielt aspekt: eventyret!

At rejse til et andet land og opholde sig på egen hånd er en udfordring, der vil gøre dig langt klogere på dig selv end mange andre oplevelser. Du vil lære at du kan begå dig i et andet land, at du kan opleve og forstå andre kulturer, og måske at du kan tale med mennesker, du ikke anede, du havde så mange ligheder med.

Du vil desuden lære at overkomme mange udfordringer, der kan opstå, når man ofte skal lære at begå sig helt alene et fremmed sted i en længere periode. Simple ting som tøjvask, indkøb og det at finde nye venner kan blive udfordrende, men vil lære dig, at du kan så meget mere, end du tror. Den slags personlige udvikling er uvurderlig i alle dele af livet.

EFTERLAD ET SVAR