Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til. Indlægget er derfor betalt - det samme gælder links.

Alle mennesker elsker sommer. Det er den skønneste tid på året; her er varmt, vi har ferie ungerne leger med deres udendørs legetøj, imens vi selv sidder og nyder solen, en kold forfriskning eller en god bog – og det hele er bare fantastisk. Når vi er udenfor, er det hele bare en smule bedre. Men hvordan kan det egentlig være?

Lyset påvirker vores humør

Der er mange lyse timer på et døgn om sommeren. Det gør ikke bare, at vi får mere energi; det booster dit humør, fordi der dannes mange flere endorfiner. Lyset sætter samtidig gang i serotonin-produktionen. Det er en forudsætning for, at du føler dig glad og energisk. De personer, der opholder sig mest i solen, er dem, der er gladest.

Saltvandet

Det er ikke sikkert, at du går i vandet om sommeren, men hvis du gør, vil du helt sikkert mærke alle de positive fordele, der er ved saltvand. Det er nemlig godt for huden, og du behøver altså ikke at tage til Det Døde Hav for at mærke effekten. Det danske havvand har de samme positive egenskaber. Saltet renser din hud og dæmper både kløe og ruhed.

Hvis du holder af at svømme i havvand, har det også en god effekt på dig. Det er nemlig en af de mest effektive motionsformer. Det samme, hvis du løber på stranden; sandet giver ekstra modstand, fordi du synker ned i underlaget.

 

Ferien

Vores sommerferie er heller ikke værst. Den giver os mulighed for at komme helt ned i gear, så vi kan slippe hverdagens stress. Jobbet kommer på afstand, det bliver muligt at have kontakt til familien, og du kan komme til at opleve nye steder og lande.

Det er sundt at få tingene på afstand, og i nogle tilfælde kan det være en øjenåbner; det kan være, at du slet ikke er så glad for dit job, som du tror? Det kan være, at det går op for dig, du vil have et nyt sted at bo? Uanset hvad, så er det sundt at få rykket lidt på dagligdagens monotome gang.

EFTERLAD ET SVAR