Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til. Indlægget er derfor betalt - det samme gælder links.

Mange forbinder automatisk det at afholde barsel med at moderen skal have fri fra arbejde og det er noget moderen står for. Men faktisk kan det være en rigtig god idé hvis faderen også tager en stor del af barslen. Der er selvfølgelig en periode lige i starten af barnets liv hvor det giver bedst mening at det er moderen der er hjemme med barnet. Det skal fodres flere gange om dagen og det er godt for barnet at starte med at få mad direkte fra moderens bryst frem for at det bliver fra flaske. Men efter noget tid er det helt fint at det bliver fra flaske og der kan faderen sagtens tage over. At faderen bruger nogle måneder på barsel sammen med hans barn, kan også være med til at styrke båndet i mellem de to og barnet vil opleve en hel verden. Samtidig så ligger forældre også vægt på nogle forskellige ting i ens opdragelse og i ens læring som man også har mens man er helt lille og derfor vil man komme omkring flere forskellige facetter af opdragelsen ved at man er to om den.

Nogle snakker om at man skal have øremærket barsel til mænd. Men faktisk ville det jo bare være bedst hvis mænd tog initiativet selv og tog sin barsel. Det ville også skabe mere ligestilling på arbejdsmarkedet hvor det i dag oftest kun er kvinder der bliver spurgt om hvordan de skal på barsel til jobsamtaler sådan indirekte i hvert fald.

Mens du går på barsel, har du mulighed for at få barselsdagpenge som vil gøre at mens din partner stadig har sit job, så vil du også have lidt ved siden af således at i ikke i perioden skal leve af blot en indkomst. Derfor er det ikke nødvendigt at det er personen med den højeste indkomst der bliver i arbejde og den med lavest der tager barsel.

EFTERLAD ET SVAR