Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til. Indlægget er derfor betalt - det samme gælder links.

Der findes rigtig mange forskellige former for alternative behandlinger, men den, der er mest vedholdende, er akupunktur. Det er i hvert fald én af dem. Faktisk bliver det mere og mere populært, og det betyder, at det også bliver en mere og mere anerkendt behandlingsform. Faktisik har den efterhånden opnået så megen anerkendelse, at hvert fjerde hospital i Danmark tilbyder det som supplerende behandling.

Men kan man egentlig stole på, at akupunktur virker? Det er der delte meninger om, og det er der af den simple grund, at det kan være svært at bevise, at det virker. Dog beretter de fleste patienter om positive resultater, og faktisk er der også foretaget undersøgelser, der dokumenterer, at det virker, fordi de er foretaget på spædbørn, som ikke har mulighed for at blive påvirket af placeboeffekt, som ellers har været det største argument for, at akupunktur virker.

Det gode ved akupunktur er, at det kan anvendes til at behandle eller lindre de fleste smerter og tilstande — alt fra sportskade behandling og nakkesmerter til behandling af rygestop.

Akupunktur har eksisteret i mange tusinde år

Akupunktur har eksisteret i mange år, og historien strækker sig faktisk tilbage til før Kristi fødsel. Dog er det først inden for de seneste 100 år, at den er blevet populær i den vestlige verden. Her har den dog for alvor også brudt igennem, og faktisk kan man få akupunkturbehandlinger i det meste af landet.

Behandlingsformen bliver dog stadig betegnet som værende alternativ. Det er den, da effekten ikke kan dokumenteres rent videnskabeligt, men de fleste patienter oplever positive effekter, og derfor er den blevet anerkendt.

Tankegangen bag akupunktur er, at der løber forskellige baner med energi rundt i kroppen. Når der opstår en skade eller en smerte, er det fordi, at disse baner blokeres, så energien ikke kan strømme frit længere. Ved at stikke spidse nåle ind under huden, kan man nå akupunkturpunkterne. Ved at gøre dette er det muligt endnu en gang at få energien til at strømme frit, så smerterne lindres eller forsvinder.

Derfor er akupunktur altså godt for dig!

EFTERLAD ET SVAR