Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til. Indlægget er derfor betalt - det samme gælder links.

Skimmelsvamp – alene ordet kan få det til at løbe koldt ned at ryggen på det fleste. Det er typisk dem der kender nogen, der har været udsat for det, og har skulle betale for at få det fjernet. Det kan nemlig være en meget omfattende omgang og kan blive utrolig dyrt. Derudover det skadeligt, og især med små børn i huset er det noget man bør gøre hvad man kan for at undgå.

Har man mistanke om skimmelsvamp, bør man få professionelle til at undersøge sagen og få det fjernet hurtigst muligt. For selvom det for mange ikke er voldsomt farligt, kan det for  andre være dødeligt. Du kan få hjælp til at undersøge og få det fjernet her.

Det billigste og nemmeste er naturligvis at forebygge det. Her får du tre gode råd til hvordan du slipper for at blive ramt af det.

Luft ud

Mens fugt er skimmelsvampens bedste ven, så er frisk luft den værste fjende. Hvis man sørger for at lufte ud med gennemtræk to gange dagligt i alle rum, er man godt stillet. Det kan dog være svært at gøre i eksempelvis kælderrum. Det er ikke nok at åbne vinduer, der SKAL være gennemtræk for at få skiftet alt luften. Jo ofte man skifter den, jo bedre er det. Både for at undgå skimmelsvamp, men også for at få et bedre indeklima generelt.

Hold ensartet temperatur

En anden god løsning til at slippe for skimmelsvamp er, at man sørger for at man har en rimelig jævn temperatur i alle rum. Hvis temperaturene svinger meget, er der bedre forhold for fugt, og det er som bekendt en af de store syndere.

Undgå at skabe fugt

En ting at man skal undgå fugt, der kommer naturligt. En anden ting er man naturligvis ikke skal skabe denne fugt selv. Dette gør man eksempelvis hvis man tørrer tøj inden for, eller hvis man ikke bruger emhætte, når man laver mad.

EFTERLAD ET SVAR