Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til. Indlægget er derfor betalt - det samme gælder links.

”Det er der ikke lige råd til i denne måned, jeg venter lige lidt”. Har du nogensinde givet dig selv denne forklaring, eller undskyldning om man vil, for at springe turen til tandlægen over? I så fald er du langt fra den eneste. Både ældre og særligt unge fravælger tandlægen for at enten spare eller bruge pengene anderledes.

Sagen er dog den, at det for de flestes vedkommende slet ikke er så dyrt at besøge tandlægen. Det kan derimod blive det, hvis man lader helt være, advarer Teamtand.

Derfor skal du besøge din tandlæge

Når du besøger din tandlæge, er det ikke blot for at få tjekket dine tænders øjeblikkelige tilstand, men også for at forhindre, at dine tænder bliver usunde i fremtiden.

Vi er alle tildelt en patientgruppe, der består af en simpel farvekode. Her findes der grøn, gul og rød. Den grønne gruppe er den bedste, den gule er en gruppe, hvor tandlægen er med på samråd, mens den røde er for personer med en tand- eller mundsygdom.

For personer med sunde og raske tænder, som er den gruppe de fleste er i, vil et tandlægebesøg hver 12. eller 24. måned ofte være nok, mens de øvrige grupper (særligt den røde) kræver hyppigere besøg.

Da de fleste af os er ’grønne’, giver det dog ikke mening, hvis vi ikke vil ofre omtrent 350-400 kroner for et tjek hvert eller hvert andet år. Særligt ikke med tanke på, at pludseligt opståede problemer kan løbe op i meget store regninger. Tandlægen er forebyggende, og derfor altid et besøg værd.

Rådgivning er ofte nok

Er du en person, der af og til mærker en smule tandpine? Så skal du heller ikke frygte en kæmpe stor regning hos din tandlæge. Hvis der er opstået et hul i tænderne, skal det naturligvis behandles. Men ofte vil tandlægen kunne forhindre meget ved rådgivning, der sørger for, problematiske situationer ikke opstår.

Det kan f.eks. være ved at identificerer syreskader forvoldt af et overdrevet sodavandsforbrug eller skader på tandkødet forvoldt af et for hårdt tryk ved børstning.

Tandlægen er med andre ord ikke en fjende for dig og din pengepung – snarere tværtimod.

EFTERLAD ET SVAR