Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til. Indlægget er derfor betalt - det samme gælder links.

I et samfund som vores, hvor vi bor mange tæt sammen, er vi meget afhængige af hinanden. Det er dog ikke altid at vi vil indrømme det, men det er ikke alting som vi kan klare alene. I situationer hvor vi er skrøbelige, hvor vi fx er syge, er vi nød til at få andre til at hjælpe os. Især hvis vi skulle komme akut til skade eller falde om med hjertestop, er det vigtigt, at det ikke kun er læger og andet redningspersonale som kan hjælpe os. Selvom at det ville være praktisk så er gaderne ikke fyldt op med så mange læger, derfor er det så vigtigt, at vi også er klar til at kunne udøve førstehjælp, hvis uheldet er ude. Det er derfor det er så vigtigt at gå igennem et førstehjælpskursus.

Hold dig opdateret

Alle skal gå igennem et førstehjælpskursus, når de tager kørekort. Men selvom man har været igennem kurset, er det vigtigt, man holder sig opdateret, så man ikke glemmer hvordan man skal gøre. Der er desværre tendens til, at unge hurtigt glemmer hvad de lære til deres førstehjælpskursus. Det vil derfor være en fordel, hvis skolerne og uddannelsesinstitutionerne afholder obligatoriske førstehjælpskurser.

Tilgængelighed

Både for unge som skal tage kørekort og andre interesserede, så er det muligt at få førstehjælpskurser over hele landet. De fleste køreskoler sørger selv for at booke et førstehjælpskursus, men hvis man selv skal sørge for at tilmelde sig, kan man nemt finde et firma som udbyder kurser i ens nabolag.

Hvad man lære

Til et førstehjælpskursus lære man selvfølgelig hvordan, man genopliver folk, men man skal først og fremmest stoppe ulykken, så situationen ikke bliver værre. Forskellige ulykker kræver også forskellige fremgangsmåder. Hvis man finder sig i en situation, hvor offeret muligvis har brækket nakken eller ryggen, er det vigtigt, man ikke rykker yderligere ved offerets brud, ellers vil han risikere at blive lam.

EFTERLAD ET SVAR