Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til. Indlægget er derfor betalt - det samme gælder links.

Hvis du er i en situation, hvor du har muligheden for at tage et år på efterskole, er det bestemt værd at overveje det. Du har måske allerede hørt om nogle, som har været på efterskole, og som rigtig godt kunne lide det. Hvis du alligevel er i tvivl, kan du læse om nogle af fordelene ved efterskole her.

Bliv klar til din ungdomsuddannelse

Efter folkeskolen skal du videre på en ungdomsuddannelse, men det er ikke sikkert, at du føler dig klar til det lige efter 9.klasse. Derfor kan du tage et år på efterskole, hvor du får chancen for at suge endnu mere læring til dig. Du får altså et helt år mere til at udvikle dig fagligt, så du forhåbentlig kommer ud og føler dig klar til din ungdomsuddannelse.

Du kan f.eks. tjekke denne fodbold efterskole ud.

Få de fedeste venskaber

Alle der har været på efterskole kan skrive under på, at du kommer til at danne nogle helt unikke venskaber. Det skyldes blandt andet, at du bor på skolen sammen med alle de andre. I er tvunget til rigtig hurtigt at lære hinanden at kende, og det kan der komme nogle helt unikke og tætte venskaber ud af. Efter sådan et år vil det føles som om, at du har kendt dine venner fra efterskolen i flere år.

Lær at blive mere selvstændig

Når du skal bo på en skole uden dine forældre, vil du automatisk blive mere selvstændig. Du kommer til at bo sammen med én eller flere roomies, som du skal lære at tilpasse dig. I skal lære hurtigt at løse eventuelle konflikter. Du skal helt selv stå for at holde dit værelse pænt og rent, og du skal være med til at lave mad nogle gange. Du vil opleve, at du kommer til at føle dig mere selvstændig efter sådan et år.

EFTERLAD ET SVAR