Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til. Indlægget er derfor betalt - det samme gælder links.

Det kommer nok en som en overraskelse for særlig mange, at man tilbringer omkring en tredjedel af livet sovende i sin seng. I hvert fald hvis man sover de anbefalede 8 timer om natten, hvilket rigtig mange af os gør. Det siger derfor også nærmest sig selv, at det har en ret stor betydning for vores krop, hvordan vores seng er. Forestil dig at du skulle sidde på en stol i 8 timer hver eneste dag, hvor du faktisk ikke sad særlig godt. Det ville du givetvis rimelig hurtig blive træt af.

Alligevel er der rigtig mange, der underprioriterer deres seng, og ikke tænker så meget over, at det er meget forskelligt hvilken en slags seng din krop har brug for. Nogle har brug for en madras der er blød, mens andre foretrækker en hård. Det absolut vigtigste, når det kommer til at vælge seng, er at ryggen har det godt. Ligger man som man skal med ryggen, så skal resten nok følge med.

Drop dobbeltsengen

Det kan lyde lidt mærkeligt, men for mange kan det faktisk være en rigtig god ide at droppe dobbeltsengen. Mænd og kvinder er forskellige på mange punkter, og ef af de punkter er i de fleste tilfælde på den fysiske statur. Ofte er manden væsentlig større og tungere end kvinden, og har derfor reelt et andet behov, når det kommer til madras. Det sundeste er derfor heller ikke at vælge en seng/madras hvor begge kroppe må gå på kompromis.

Der findes masser af muligheder indenfor dobbeltmadrasser, hvor man nærmest ikke bemærker, at der er tale om to forskellige madrasser. Du behøver altså ikke skulle skubbe to senge sammen, for at kunne sove tæt på din udkårne. Når du vælger en elevationsseng som disse består de også af to madrasser. Dette kan man ofte også få i en dobbeltseng, om man vælger elevation eller ej.

Prøv den ordentligt

Der er mange, der ikke tager sig speciel god tid, når de skal prøve en seng. De ligger sig lige på ryggen eller maven i 20 sekunder og udstøder et “her ligger man da meget godt”, men det er altså ikke nok.

Man er nødt til at prøve at ligge i sengen i nogle minutter, og man er nødt til at prøve at skifte stilling nogle gange, som man ville gøre, hvis man skulle sove. En seng er ikke meget bevendt, hvis den kun er god, når man ligger i en stilling, som man normalt ikke ville sove i.

EFTERLAD ET SVAR